Trimsykkel

Artikkelen er faktasjekket av Mads Nordskov ☑ – Siden er brukerfinansiert, noe som betyr at vi tjener en liten prosentandel hvis du kjøper noe fra våre partnershops. Det øker ikke prisen for deg.

En trimsykkel, også kjent som en ergometersykkel eller treningssykkel, er et utmerket treningsverktøy designet for å simulere opplevelsen av å sykle utendørs. Denne type treningsutstyr gir brukerne muligheten til å trene på en kontrollert og konstant måte, uavhengig av værforholdene. En trimsykkel er effektiv for kondisjonstrening,

styrking av underkroppen og kaloriforbrenning. Den er også et godt alternativ for de som ønsker en lav-impact, men høy-intensitets treningsform. Ergometersykkel er et spesielt slags trimsykkel som gir nøyaktig tilbakemelding om din treningsintensitet ved å måle det arbeidet du gjør.


-11% Utsalg
Trimsykkel 205 cycle, Nordic

Trimsykkel 205 cycle, Nordic

3.999,00 kr.
-13% Utsalg
Trimsykkel WinMag Cruise BT, Abilica

Trimsykkel WinMag Cruise BT, Abilica

5.199,00 kr.
-47% Utsalg
Trimsykkel AL2

Trimsykkel AL2

3.999,00 kr.
-47% Utsalg
Trimsykkel AL2

Trimsykkel AL2

3.999,00 kr.
-3% Utsalg
Trimsykkel B20, Master

Trimsykkel B20, Master

6.699,00 kr.
-24% Utsalg
Trimsykkel 20, Abilica

Trimsykkel 20, Abilica

3.790,00 kr.
-25% Utsalg
Trimsykkel med bevegelige håndtak CT4

Trimsykkel med bevegelige håndtak CT4

4.719,00 kr.
-22% Utsalg
Sittende trimsykkel RS3

Sittende trimsykkel RS3

6.299,00 kr.
-55% Utsalg
Titan LIFE Office Bike 8, Trimsykkel

Titan LIFE Office Bike 8, Trimsykkel

2.506,00 kr.
-50% Utsalg
Trimsykkel CL2

Trimsykkel CL2

2.299,00 kr.
-25% Utsalg
inCondi UB600i Trimsykkel

inCondi UB600i Trimsykkel

9.449,00 kr.
-31% Utsalg
Trimsykkel inCondi UB600i, inSPORTline

Trimsykkel inCondi UB600i, inSPORTline

8.999,00 kr.
-14% Utsalg
Ellare II Trimsykkel

Ellare II Trimsykkel

3.149,00 kr.
-29% Utsalg
X-Bike trimsykkel Sammenleggbar

X-Bike trimsykkel Sammenleggbar

2.099,00 kr.
-17% Utsalg
inCondi UB60i Trimsykkel

inCondi UB60i Trimsykkel

6.999,00 kr.
-12% Utsalg
Trimsykkel Cardio Motion BT, Hammer

Trimsykkel Cardio Motion BT, Hammer

7.899,00 kr.
-25% Utsalg
Trimsykkel AM-3i Ergometer, DKN

Trimsykkel AM-3i Ergometer, DKN

5.999,00 kr.
-8% Utsalg
Trimsykkel B30, Master

Trimsykkel B30, Master

8.499,00 kr.
-32% Utsalg
Trimsykkel E60 Performance, Tunturi

Trimsykkel E60 Performance, Tunturi

8.299,00 kr.
-28% Utsalg
Trimsykkel M-460, DKN

Trimsykkel M-460, DKN

4.299,00 kr.
-18% Utsalg
Trimsykkel B50, Master

Trimsykkel B50, Master

14.990,00 kr.
-13% Utsalg
Trimsykkel UB 8000, Finnlo Maximum

Trimsykkel UB 8000, Finnlo Maximum

25.999,00 kr.
-9% Utsalg
Trimsykkel RU700, Impulse

Trimsykkel RU700, Impulse

28.999,00 kr.
-17% Utsalg
Trimsykkel inCondi UB60i, inSPORTline

Trimsykkel inCondi UB60i, inSPORTline

7.499,00 kr.
-26% Utsalg
Trimsykkel Voyage BT, Abilica

Trimsykkel Voyage BT, Abilica

6.695,00 kr.
-15% Utsalg
Trimsykkel Moriston UB, inSPORTline

Trimsykkel Moriston UB, inSPORTline

16.999,00 kr.
-7% Utsalg
Trimsykkel Xbike Cube, inSPORTline

Trimsykkel Xbike Cube, inSPORTline

2.795,00 kr.
-1% Utsalg
Trimsykkel Premium UB BT, Abilica

Trimsykkel Premium UB BT, Abilica

11.899,00 kr.
Clear All
Sorter etter
Søk
Image
Pris

Når du tenker på å skaffe deg et treningsapparat til hjemmet, er en trimsykkel et utmerket valg. Trimsykkelen har vært et populært treningsverktøy i mange år, og det er ikke uten grunn. Den lar deg trene både kondisjon og styrke, mens du styrker hjerte, lunger, ben og rumpe.

Det finnes et bredt utvalg av trimsykler på markedet, med forskjellige funksjoner og motstandssystemer. Noen trimsykler har elektromagnetisk motstand, mens andre har permanentmagnetisk motstand. Elektromagnetisk motstand er generelt ansett for å være den beste, så dersom du ønsker en høykvalitets trimsykkel vil dette være et viktig kriterium å se etter.

For å finne trimsykkelen som passer best for deg, bør du sammenligne ulike modeller og deres funksjoner. Mange trimsykler kommer med funksjoner som distansemåler, hastighetsmåler, stoppeklokke, kaloriteller og håndpulsmåler, som kan hjelpe deg med å følge med på treningen din og motivere deg til å nå dine mål.

Grunnleggende Funksjoner

Når du skal velge en trimsykkel, er det viktig å ha noen grunnleggende funksjoner i bakhodet. Disse inkluderer pedaler, sete, håndtak og svinghjul. La oss se nærmere på hver av disse komponentene og hva du bør vurdere.

Pedaler

En viktig del av en trimsykkel er pedalene. Det er viktig at pedalene er sklisikre, slik at føttene dine forblir trygt plassert mens du tråkker. Enkelte trimsykler har også justerbar motstand, noe som gir deg muligheten til å tilpasse treningsintensiteten etter ditt eget behov. Noen modeller kommer med:

 • Stropper for bedre feste
 • Justerbare fotstropper for optimal passform
 • Antisklisystem for ekstra sikkerhet

Sete

Setet på en trimsykkel skal være både komfortabelt og justerbart. En god modell vil tillate deg å justere setets høyde og eventuelt setets vinkel, slik at du kan finne en optimal sittestilling. Dette er viktig for å unngå ubehag og potensielle skader under treningen. Her er noen egenskaper du bør se etter når det gjelder setet:

 • Justering av høyde og vinkel
 • Lett å justere ved hjelp av knotter eller spaker
 • Mykt og støttende polstret sete

Håndtak

Håndtakene på en trimsykkel gir støtte under treningen og gir deg muligheten til å variere grepet og posisjonen. Noen modeller har også pulssensorer integrert i håndtakene, slik at du kan følge med på pulsen og tilpasse treningen deretter. Pass på at håndtakene:

 • Har sklisikre overflater
 • Pulsmåling for bedre treningsdata
 • Ergonomisk design for et godt grep

Svinghjul

Svinghjulet på trimsykkelen er ansvarlig for motstanden og jevnheten i tråkkene. Jo tyngre svinghjul, desto mer motstand og dermed en mer effektiv trening. Svinghjulet påvirker også støy og vibrasjon under trening, og derfor kan et vektet svinghjul hjelpe med å redusere støy. Hold øye med følgende når det gjelder svinghjul:

 • Vekt som gir tilstrekkelig motstand
 • Fluiddrevet system for jevne bevegelser
 • Støysvakt og vibrasjonsfritt system

Ytelse og målinger

Når du bruker en trimsykkel, er det viktig å holde oversikt over forskjellige ytelsesmålinger for å kunne overvåke og opprettholde dine treningsmål. Her er noen viktige målinger du bør følge med på:

Puls

Å overvåke pulsen din mens du trener kan hjelpe deg med å trene i riktig intensitetssone og sikre at du får mest mulig ut av din treningsøkt. Trimsykler kommer ofte med innebygde pulsmålere, som håndpulsmålere eller pulsbånd, for å overvåke din hjertefrekvens.

Motstand

Motstandsnivået på en trimsykkel er viktig for å kunne tilpasse treningsøkten etter dine behov og mål. De fleste trimsykler har justerbar motstand – noen med så mange som 24 nivåer – slik at du kan øke eller redusere motstanden etter hvert som du blir sterkere.

Hastighet

Hastighetsmåleren viser hvor fort du sykler i kilometer per time (km/t). Å følge med på hastigheten din kan hjelpe deg med å holde en konsekvent innsats gjennom treningsøkten og sørge for at du utfordrer deg selv tilstrekkelig.

Distanse

En distansemåler lar deg vite hvor langt du har syklet i løpet av treningsøkten. Å følge med på distansen din kan være en nyttig måte å sette små mål på og urikt å forbedre din utholdenhet og kondisjon.

Tid

Timing din treningsøkt er viktig for å holde deg motivert og holde oversikt over hvor lenge du har trent. Trimsykler har vanligvis innebygde stoppeklokker eller tidtakere som gir deg kontroll over hvor lenge du trener, og hjelper deg med å planlegge og strukturere treningsøktene dine.

Kalorier

Kaloritelleren gir en anslag over hvor mange kalorier du forbrenner i løpet av treningsøkten. Selv om dette tallet kan variere avhengig av individuelle faktorer som vekt og alder, kan det gi en god indikasjon på din generelle energiforbrenning og hjelpe deg med å holde oversikt over dine vekttap mål.

Design og Komfort

Stillegående

Når du velger en trimsykkel, er det viktig å vurdere hvor stillegående den er. Du ønsker en sykkel som lar deg trene uten å forstyrre andre rundt deg eller skape unødig støy. Mange modeller er utstyrt med magnetiske bremser og tunge svinghjul, som for eksempel Hammer Ergo Motion BT, som gir en jevn og nesten lydløs ytelse.

Ergonomi

Ergonomi og komfort er viktige aspekter ved trimsykler. Dette gjør treningen mer behagelig og lar deg fokusere på å oppnå dine treningsmål. Et eksempel på en trimsykkel med godt ergonomisk design er Technogym Artis Recline, som er spesielt utformet for maksimal komfort med solid og god ryggstøtte. Dette gjør det enkelt for brukere med begrenset mobilitet å utføre moderat kondisjonstrening.

Flere modeller tilbyr også justerbare seter og styrehøyde, slik at du kan finne den perfekte posisjonen for din kropp. Sørg for at sykkelen har varierte grep på styret slik at du kan justere sittestillingen etter eget ønske.

Maks Brukervekt

En annen viktig faktor du bør vurdere når du kjøper en trimsykkel er maksimal brukervekt. Dette gir deg en indikasjon på sykkelens kvalitet og holdbarhet. Høyere maksimal brukervekt betyr som oftest en mer solid og robust konstruksjon.

Det er viktig å velge en trimsykkel som tåler din egen vekt og eventuelt vekten til andre brukere som skal benytte den. Hvis du vil ha en trimsykkel med høy brukervekt, bør du se etter modeller med en solid ramme og kraftig konstruksjon.

Avanserte Funksjoner

Når du velger en trimsykkel, er det noen avanserte funksjoner du bør vurdere for å få mest mulig ut av treningen din. Disse funksjonene inkluderer treningsapper, treningsprogrammer og trådløs pulsmåling.

Treningsapper

Treningsapper kan gi deg en mer engasjerende og motiverende treningsopplevelse. Noen trimsykler har innebygde apper, mens andre lar deg koble til eksterne apper via Bluetooth eller Wi-Fi. Med disse appene kan du følge treningsstatistikk, dele prestasjonene dine med venner og delta i virtuelle løp eller utfordringer.

Treningsprogrammer

Et godt utvalg av treningsprogrammer kan hjelpe deg med å variere treningen og holde den interessant. Trimsykler i høyere prisklasser tilbyr ofte et større utvalg av programmer, og noen tilbyr muligheten til å tilpasse dem etter dine behov. Sørg for å se etter en trimsykkel med et tilfredsstillende antall treningsprogrammer som passer dine mål og preferanser.

Trådløs Pulsmåling

Trådløs pulsmåling er en nyttig funksjon for å overvåke intensiteten i treningen din. Dette gjør det enklere å justere treningen etter ønsket intensitet og sikre at du får best mulig resultat. Noen trimsykler har innebygde pulsmålere i håndtakene, mens andre støtter bruk av trådløse pulsbånd som tilkobles via Bluetooth. Vurder dine behov og preferanser når det gjelder pulsmåling når du velger trimsykkel.

Toppmodeller

I denne delen vil vi se nærmere på toppmodellene innen tre forskjellige typer trimsykler: spinningsykkelen, ergometersykkelen og DKN AM-3i.

Spinningsykkelen

Spinningsykler er ideelle for hjemmetrening og tilbyr en intensiv treningsøkt som styrker hjerte, lunger, ben og rumpe. Svinghjulet på en kvalitets spinningsykkel veier ofte over 20 kg, noe som gir en jevn og realistisk sykkelopplevelse. Når det gjelder funksjonalitet, justerbarhet og kraft, er spinningsykler «best i test».

Ergometersykkelen

Ergometersykkelen er en annen fremragende trimsykkel for hjemmebruk. Noen av fordelene ved en ergometersykkel inkluderer flere motstandsnivåer, brukervennlig treningscomputer og forhåndsinstallerte treningsprogrammer. En god ergometersykkel, som Masterfit TP 200, sørger for variasjon i treningsøktene, noe som bidrar til økt motivasjon og trivsel under treningen.

DKN AM-3i

DKN AM-3i er en trimsykkel som passer perfekt for deg som ønsker å kombinere komfort og høy ytelse. Denne modellen har et elektromagnetisk motstandssystem som gjør det mulig å justere motstanden underveis i treningsøkten uten å måtte stoppe. Dessuten er DKN AM-3i utstyrt med en kraftig treningscomputer som overvåker dine treningsdata og bistår deg med å nå dine treningsmål.

For å oppsummere, her er de viktigste funksjonene til hver av de nevnte toppmodellene:

 • Spinningsykkelen: Intensiv trening, stort svinghjul og justerbarhet.
 • Ergometersykkelen: Variasjon i treningsprogrammer, motstandsnivåer og brukervennlig.
 • DKN AM-3i: Elektromagnetisk motstand, kraftig treningscomputer og komfort.

Annen Nyttig Informasjon

Garanti Og Tjenester

Når du kjøper en trimsykkel, er det viktig å vurdere garantien og tjenestene som tilbys av produsenten og forhandleren. Sørg for å undersøke hva slags garanti som følger med sykkelen din, for eksempel dekningsperiode og hva slags reparasjoner eller erstatninger som er inkludert. Det kan være lurt å vurdere å kjøpe fra en forhandler som tilbyr service og vedlikehold for trimsykkelen din.

Levering

Levering av trimsykkelen er en annen viktig faktor å huske på. Sjekk leveringsalternativene som tilbys av forhandleren og ta hensyn til leveringstid og eventuelle leveringskostnader. Noen forhandlere tilbyr gratis frakt, mens andre kan kreve et tillegg for denne tjenesten. Husk også å sjekke om montering er inkludert i leveringen, eller om du må sette sammen sykkelen selv.

Ulemper

Trimsykler har mange fordeler, men det er også noen potensielle ulemper du bør være oppmerksom på. For det første kan noen modeller være plasskrevende, så sørg for å måle tilgjengelig plass før du kjøper. Vær også oppmerksom på at noen trimsykler kan produsere støy, spesielt modeller med luftmotstand. Dette kan være problematisk hvis du bor i et hjem med tynne vegger eller ønsker å trene mens andre sover.

Generelt sett kan trimsykler variere i pris, kvalitet og funksjoner. Det er viktig å undersøke nøye og sammenligne ulike modeller for å finne den som passer best for dine behov og budsjett.