Squat Rack

Artikkelen er faktasjekket av Mads Nordskov ☑ – Siden er brukerfinansiert, noe som betyr at vi tjener en liten prosentandel hvis du kjøper noe fra våre partnershops. Det øker ikke prisen for deg.

Hvis du er en fitnessentusiast som ønsker å bygge muskler og styrke, er en squat rack en av de viktigste investeringene du kan gjøre for ditt hjemmegym. Squat rack er en treningsmaskin som gir deg muligheten til å utføre en rekke øvelser som knebøy, benkpress, militærpress og mer.

En squat rack gir deg muligheten til å trene med tunge vekter på en trygg og kontrollert måte. Du kan justere høyden på stangen for å tilpasse øvelsene til din egen høyde og preferanse. Dette gir deg muligheten til å trene med riktig form og teknikk, som er avgjørende for å unngå skader og maksimere resultatene dine.

Les mer Les mindre

-15% Utsalg
Crossmaxx Squat Rack V2

Crossmaxx Squat Rack V2

6.804,25 kr.
-15% Utsalg
Crossmaxx XL Foldbart Squat Rack

Crossmaxx XL Foldbart Squat Rack

11.062,75 kr.
-32% Utsalg
Inter Atletika Universal Squat Rack

Inter Atletika Universal Squat Rack

6.495,00 kr.
-15% Utsalg
Crossmaxx Squat Rack

Crossmaxx Squat Rack

7.067,75 kr.
-15% Utsalg
Crossmaxx Frittstående Squat Rack

Crossmaxx Frittstående Squat Rack

6.498,25 kr.
-50% Utsalg
Tunturi WT40 Squat Rack

Tunturi WT40 Squat Rack

2.999,00 kr.
-44% Utsalg
FitNord Squat rack PRO

FitNord Squat rack PRO

2.841,00 kr.
-14% Utsalg
Master Fitness Monster squat rack

Master Fitness Monster squat rack

7.390,00 kr.
-10% Utsalg
Tunturi Fitness Squat Rack WT40

Tunturi Fitness Squat Rack WT40

2.999,00 kr.
-40% Utsalg
Squat Rack Body Craft F460

Squat Rack Body Craft F460

6.299,00 kr.
-35% Utsalg
Gymstick Squat Rack

Gymstick Squat Rack

3.288,00 kr.
Clear All
Sorter etter
Søk
Image
Pris

Hva er en Squat Rack?

En squat rack er en styrketreningsmaskin som brukes til å utføre knebøyøvelser. Det er en sikker måte å trene knebøy på, da maskinen gir støtte og beskyttelse for ryggen og knærne.

En typisk squat rack består av to vertikale stolper med horisontale bjelker som fungerer som en ramme. Stolpene har justerbare høyder for å passe til forskjellige høyder og kroppsbygninger. Bjelkene kan også justeres for å passe til forskjellige øvelser og nivåer av styrketrening.

Squat racken gir også muligheten til å legge til vektstenger og vekter for å øke motstanden og intensiteten i treningen. Dette gjør det til et allsidig verktøy for styrketrening som kan brukes av både nybegynnere og erfarne utøvere.

Typer Squat Rack

Hvis du leter etter en ny Squat Rack, er det mange forskjellige typer å velge mellom. Her er noen av de vanligste typene:

Power Rack

Power Rack er en fullstendig lukket ramme med fire stolper som er koblet sammen med horisontale bjelker. Disse rackene er vanligvis store og tunge, men de gir deg muligheten til å gjøre en rekke øvelser, inkludert knebøy, benkpress, og pull-ups.

Power Rack er et flott valg hvis du har plass til det og ønsker å investere i et allsidig treningsutstyr som vil vare i mange år.

Half Rack

Half Rack er omtrent halvparten av størrelsen på et Power Rack, men gir deg fortsatt muligheten til å gjøre en rekke øvelser, inkludert knebøy, benkpress, og pull-ups. Half Rack har vanligvis to stolper og en horisontal bjelke som forbinder dem.

Half Rack er et flott valg hvis du har begrenset plass eller ikke vil bruke så mye penger på et treningsutstyr.

Wall Mounted Rack

Wall Mounted Rack er festet til veggen og tar opp minimalt med plass. Disse rackene har vanligvis to stolper og en horisontal bjelke som forbinder dem, og gir deg muligheten til å gjøre knebøy, benkpress, og pull-ups.

Wall Mounted Rack er et flott valg hvis du har begrenset plass eller vil ha et treningsutstyr som ikke tar opp mye plass.

Hvordan Velge en Squat Rack?

Hvis du vil trene styrke og bygge muskler, er en squat rack en av de viktigste investeringene du kan gjøre for hjemmegymmet ditt. Men med så mange alternativer på markedet kan det være vanskelig å vite hvilken som passer best for deg. Her er noen faktorer du bør vurdere når du velger en squat rack.

Høyde og bredde

Når du velger en squat rack, må du sørge for at den passer til høyden din og plassen du har tilgjengelig. Sørg for å måle takhøyden i rommet der du vil plassere squat racken, og velg en modell som er kortere enn takhøyden. Du vil også ha nok plass til å bevege deg fritt rundt stativet, så velg en modell som ikke er for bred hvis du har begrenset plass.

Kapasitet

Squat rackens kapasitet er en annen viktig faktor å vurdere. Hvis du planlegger å løfte tungt, må du velge en modell som tåler vekten din og vekten av vektene du vil bruke. Sørg for å sjekke vektkapasiteten til stativet før du kjøper det, og velg en modell som er solid og stabilt.

Sikkerhet

Sikkerhet er avgjørende når du trener med en squat rack. Sørg for at modellen du velger, har sikkerhetsfunksjoner som vil beskytte deg hvis du mister kontrollen over vektene. Noen av de vanligste sikkerhetsfunksjonene inkluderer safetystenger, J-cups og spotter arms. Velg en modell som har de sikkerhetsfunksjonene du trenger for å trene trygt.

Squat Rack Tilbehør

Når du har investert i en god squat rack, kan du også vurdere å kjøpe noen tilbehør for å utvide treningsmulighetene dine. Her er noen populære tilbehør for squat rack:

Kabelsystemer

Kabelsystemer gir deg muligheten til å gjøre øvelser som kabelroing, triceps pushdowns, og biceps curls. Du kan også bruke kabelsystemet til å gjøre øvelser som face pulls og wood chops. Kabelsystemer kommer vanligvis med en pull-up bar og en vektstang.

Pull-up Bars

Pull-up bars gir deg muligheten til å gjøre pull-ups og chin-ups. Du kan også bruke pull-up bar til å gjøre øvelser som hanging leg raises og knee raises. Pull-up bars kommer vanligvis i to varianter: en som festes til squat rack og en som henger fra taket.

Benker

Benker gir deg muligheten til å gjøre øvelser som benkpress og skrå benkpress. Du kan også bruke benken til å gjøre øvelser som sit-ups og decline sit-ups. Benker kommer vanligvis i to varianter: en som festes til squat rack og en som står alene.

Squat Rack Treningstips

Oppvarming

Før du begynner med din Squat Rack-trening, bør du varme opp godt. En god oppvarming vil hjelpe deg med å unngå skader og forberede kroppen din på treningen som kommer.

Her er noen oppvarmingsøvelser du kan gjøre:

  • 5-10 minutter med kardio, for eksempel jogging eller sykling
  • Dynamisk stretching, som hofteåpnere og lunges
  • Øvelser med egen kroppsvekt, som knebøy og utfall

Øvelser

Squat Rack er et allsidig treningsverktøy som kan brukes til mange forskjellige øvelser. Her er noen av de beste øvelsene du kan gjøre med en Squat Rack:

ØvelseBeskrivelse
KnebøyStå foran Squat Rack med stangen på skuldrene. Senk deg ned til lårene er parallelle med gulvet, og reis deg opp igjen.
MarkløftStå foran Squat Rack med stangen på gulvet. Bøy deg ned og ta tak i stangen, og løft den opp til hoftene mens du holder ryggen rett.
BenkpressLigg på en benk under Squat Rack med stangen over deg. Senk stangen ned til brystet, og press den opp igjen.

Programmering

Når du har valgt øvelser, må du lage en treningsplan. Her er noen tips for å programmere din Squat Rack-trening:

  • Velg 2-3 øvelser per økt
  • Gjør 3-5 sett av hver øvelse
  • Gjør 6-12 repetisjoner per sett
  • Ta pauser på 1-2 minutter mellom hvert sett
  • Tren 2-3 ganger per uke