Spinningsykkel

Artikkelen er faktasjekket av Mads Nordskov ☑ – Siden er brukerfinansiert, noe som betyr at vi tjener en liten prosentandel hvis du kjøper noe fra våre partnershops. Det øker ikke prisen for deg.

Spinningsykkel er blitt en populær treningsform for deg som ønsker en effektiv kondisjonstrening i hjemmet. Denne treningsmetoden er ideell for å forbedre kondisjonen og styrke benmuskulaturen, og ligner mye på sykling ute på veien.

Å trene på spinningsykkel hjemme gir deg muligheten til å trene når det passer deg, uten å være avhengig av treningssenterets åpningstider eller værforhold. Investering i en spinningsykkel er en smart måte å få tilgang til høyintensiv sykkeltrening i ditt eget hjem, og kan bidra til økt kondisjon, styrke og vektreduksjon.

Spinningsykler kommer i forskjellige prisklasser og kvalitetsnivåer, og det er viktig at du finner en modell som passer dine behov og budsjett. Gode spinningsykler har ofte funksjoner som justerbart sete og styre, samt ulike motstandsnivåer. Noen modeller har også innebygget pulsmåler og skjerm som viser parametere som tid, fart, distanse og kalorier som forbrennes under treningen.

Les mer Les mindre

-23% Utsalg
SRX Speed MAG Spinningsykkel

SRX Speed MAG Spinningsykkel

8.799,00 kr.
-16% Utsalg
Toorx SRX-50 S Indoor Spinningsykkel

Toorx SRX-50 S Indoor Spinningsykkel

6.199,00 kr.
-10% Utsalg
Toorx SRX 65 EVO Spinningsykkel

Toorx SRX 65 EVO Spinningsykkel

7.199,00 kr.
-5% Utsalg
Spinningsykkel Racer 20, Abilica

Spinningsykkel Racer 20, Abilica

5.199,00 kr.
-15% Utsalg
Toorx SRX-40s spinningsykkel

Toorx SRX-40s spinningsykkel

4.999,00 kr.
-15% Utsalg
TOORX SRX 90 Spinningsykkel

TOORX SRX 90 Spinningsykkel

10.999,00 kr.
-21% Utsalg
TOORX SRX 75 Spinningsykkel

TOORX SRX 75 Spinningsykkel

7.899,00 kr.
-19% Utsalg
TOORX SRX 100 Spinningsykkel

TOORX SRX 100 Spinningsykkel

11.399,00 kr.
-10% Utsalg
Tunturi Platinium PRO Spinningsykkel

Tunturi Platinium PRO Spinningsykkel

22.599,00 kr.
-35% Utsalg
Spinningsykkel Drakkaris

Spinningsykkel Drakkaris

5.499,00 kr.
-5% Utsalg
Spinningsykkel S4080, Master

Spinningsykkel S4080, Master

17.499,00 kr.
-13% Utsalg
Spinningsykkel Pro-1, DKN

Spinningsykkel Pro-1, DKN

12.990,00 kr.
-31% Utsalg
Spinningsykkel Agneto

Spinningsykkel Agneto

3.999,00 kr.
-13% Utsalg
Spinningsykkel WinRacer, Abilica

Spinningsykkel WinRacer, Abilica

7.799,00 kr.
-31% Utsalg
Spinningsykkel Platinum Pro, Tunturi

Spinningsykkel Platinum Pro, Tunturi

10.999,00 kr.
-1% Utsalg
Spinningsykkel Premium Pro, Abilica

Spinningsykkel Premium Pro, Abilica

16.799,00 kr.
-34% Utsalg
Spinningsykkel Airin, inSPORTline

Spinningsykkel Airin, inSPORTline

7.890,00 kr.
Clear All
Sorter etter
Søk
Image
Pris

Hva Er en Spinningsykkel

En spinningsykkel er en stasjonær treningsykkel designet spesielt for høyintensitets trening, som ofte foregår i gruppesammenheng på treningssentre eller i ditt eget hjem. Den har en fastsyklet gir og et svinghjul som gir mer motstand enn en typisk ergometersykkel, noe som gjør den ideell for langvarige treningsøkter, tempo- og intervalltrening.

Det finnes flere faktorer du bør vurdere når du velger en spinningsykkel, inkludert svinghjul, ramme, vekt og pris. Svinghjulet er en viktig komponent i spinningsykkelen som påvirker din pedalkraft og jevnhet i tråkket. Svinghjulets vekt varierer mellom modeller og kan ha en innvirkning på motstanden og jevnheten i tråkket under trening. Et tyngre svinghjul gir ofte en mer realistisk følelse og jevnere bevegelse ved høyere hastigheter.

Spinningsyklens ramme er en annen viktig faktor å vurdere. En solid og robust ramme gir lang levetid og stabilitet under kraftige treningsøkter. Velg gjerne en spinningsykkel med justerbar seteposisjon og styre for å tilpasse den til dine behov og preferanser.

Spinningsyklens vekt påvirker stabiliteten og holdbarheten. En tyngre sykkel vil vanligvis være mer stabil og tåle hardere bruk bedre enn en lettere sykkel. Dette kan være viktig for deg som planlegger hyppige og intensive treningsøkter.

Mange spinningsykler tilbyr også funksjoner som pulsmåling, treningsprogrammer og justerbar motstand som kan bidra til mer effektive og varierte treningsøkter. Det finnes en rekke spinningsykler på markedet som varierer i pris, kvalitet og funksjoner, så det er viktig å vurdere dine behov og budsjett før du tar et valg.

Ulike Modeller og Prisklasser

Når det gjelder spinningsykler, er det et bredt spekter av modeller og prisklasser å velge mellom. Noen av de vanlige merkene inkluderer Masterfit, Finnlo og Best i Test-vinnere som inSportLine inCondi S1000i og Spokey Katana Spinning Bike.

En billig og budsjettvennlig spinningsykkel kan koste et par tusenlapper, mens mer avanserte modeller med høyere byggekvalitet og ekstra funksjoner kan koste langt over det tidobbelte. Når du skal velge riktig modell for deg, er det viktig å tenke på faktorer som byggekvalitet, slitestyrke, komfort, design og funksjoner som treningsprogrammer, wattmåling, virtuell sykling og Bluetooth-støtte.

For en komfortabel sykkelopplevelse er det viktig å vurdere setejusteringer og hvordan styret kan justeres både vertikalt og horisontalt. Dette vil hjelpe deg med å finne en spinningsykkel som passer perfekt til din kropp og kjørebehov.

Prisen på en spinningsykkel vil også bli påvirket av drivsystemet og motstandsnivåene. For eksempel vil sykler med reimdrift og trinnløs motstand vanligvis være dyrere enn de med kjededrift og faste motstandsnivåer.

Funksjonalitet og Teknologi

Når du skal velge en spinningsykkel, er funksjonalitet og teknologi to viktige aspekter å vurdere. Det finnes mange forskjellige funksjoner som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av treningen og forbedre brukeropplevelsen på sykkelen.

LCD-Skjerm og Nettbrett

En LCD-skjerm er en viktig funksjon på en spinningsykkel, ettersom den gir deg all nødvendig informasjon under treningsøkten. De fleste skjermer viser hastighet, tid, distanse og kaloriforbrenning. Noen av de mer avanserte skjermene kan også tilby treningsprogrammer og ergometer, som gjør det enklere å følge med på treningsframgangen.

Mange spinningsykler har også fester for nettbrett, slik at du kan koble deg til ulike treningsapper og strømme treningsøkter. Dette gjør at du kan følge spinntimer, trene sammen med virtuelle treningspartnere, og utforske ulike sykkelruter fra hele verden.

Bluetooth-Tilkobling og Apper

Bluetooth-tilkobling er en annen nyttig funksjon på en spinningsykkel. Med denne teknologien kan du enkelt koble sykkelen til smarttelefonen eller nettbrettet ditt, og få tilgang til ulike treningsapper som Kinomap, FitShow og Zwift. Disse appene tilbyr en rekke treningsprogrammer, videoinnhold og virtuelle sykkelruter som passer for både nybegynnere og erfarne syklister.

Trådløs tilkobling mellom sykkelen og enhetene dine gir deg dessuten muligheten til å holde oversikt over treningsdataene dine og dele dem med venner eller treningsgrupper. Dette kan skape en motiverende effekt og bidra til å holde deg på rett spor.

Når det gjelder motstand på spinningsykkelen, finnes det både magnetiske og trinløse systemer. Magnetiske systemer gir jevn og stille motstand, og krever lite vedlikehold. Trinløse systemer lar deg justere motstanden trinnvis, og gir en mer realistisk følelse når du sykler.

Alt i alt er det viktig å finne en spinningsykkel som oppfyller dine krav til funksjonalitet og teknologi. Med de riktige funksjonene og den nyeste teknologien kan du få en bedre treningsopplevelse og en økt motivasjon for å nå dine treningsmål.

Konstruksjon og Design

Når du vurderer en spinningsykkel, er det viktig å ta en nærmere titt på konstruksjonen og designet for å sikre at sykkelen vil gi deg en stabil og effektiv treningsøkt. I denne delen vil vi se på ramme og byggekvalitet, samt drivsystem og bremser.

Ramme og Byggekvalitet

Rammen på spinningsykkelen bør være solid og robust, slik at den kan tåle intens trening og vekten av brukeren. Rammen bør også ha justerbare ledd for å gjøre det enkelt å tilpasse sykkelen til den enkelte brukers behov. Materialene som brukes i konstruksjonen vil ha stor innvirkning på byggekvaliteten og bør være av god kvalitet for å sikre langvarig bruk.

En annen viktig faktor er stabiliteten til sykkelen. Du bør kunne trene uten at sykkelen vakler eller beveger seg uønsket. Sørg for å teste sykkelen og se hvordan den føles under bruk, både i stående og sittende stilling.

Drivsystem og Bremser

Drivsystemet på spinningsykkelen er en viktig komponent som har direkte innvirkning på treningsopplevelsen. Det finnes to hovedtyper av drivsystemer:

 • Kjededrift
 • Reimdrift

I tillegg til drivsystemet er bremsesystemet en annen viktig komponent å vurdere. Mange spinningsykler benytter et magnetisk bremsesystem, som gir en jevn overgang når du øker motstanden. Dette systemet er også mer stillegående enn bremseklosser og krever mindre vedlikehold. Noen modeller kan imidlertid benytte en kombinasjon av magnetiske bremser og bremseklosser for å gi en mer realistisk sykkelfølelse. Vær oppmerksom på de ulike bremsesystemene når du vurderer en spinningsykkel, og prøv dem ut for å finne det systemet som gir deg den treningsopplevelsen du ønsker.

Komfort og Justerbarhet

Når du velger en spinningsykkel, er komfort og justerbarhet viktige faktorer å vurdere. For å få mest mulig ut av spinningøkten, må sykkelen tilpasses din kropp og gi en behagelig trening.

For å sikre optimal komfort, bør du velge en spinningsykkel med et justerbart sete. Dette gjør at du kan endre høyden og avstanden til styret, noe som hjelper deg med å finne en behagelig sittestilling. Når setet er justert riktig, vil du kunne tråkke effektivt og redusere risikoen for belastningsskader.

Et justerbart styre er også viktig for å tilpasse sykkelen til kroppen din. Du bør kunne justere både høyden og vinkelen på styret for å finne den mest behagelige posisjonen. Dette vil gjøre det enklere å holde balansen og redusere belastningen på skuldrene og nakken under treningen.

Sørg også for at spinningsykkelen har kombipedaler, da dette gir deg fleksibiliteten til å bruke både vanlige sko og sykkelsko med klips. Dette kan forbedre tråkkeffektiviteten og gi en mer kraftfull trening.

En flaskeholder på sykkelen er en annen funksjon som bidrar til komforten under trening. Med en flaskeholder lett tilgjengelig, kan du holde deg hydrert under hele økten uten å måtte avbryte treningen for å hente vann.

Til slutt, husk at en god spinningsykkel skal gi en komfortabel treningsopplevelse. Ved å velge en sykkel med alle disse funksjonene, kan du forsikre deg om at du får mest mulig ut av spinningtimene dine og nå dine treningsmål.

Ytelse og Brukervennlighet

Når du vurderer en spinningsykkel, er det viktig å fokusere på ytelse og brukervennlighet. Her er noen aspekter du bør ta hensyn til:

Motstandsnivåer er sentralt i en spinningsykkel, da de simulerer den motstanden du vil møte når du sykler utendørs. Kontroller at sykkelen tilbyr et godt utvalg av motstandsnivåer, slik at du kan justere intensiteten i treningen etter dine personlige mål og behov.

Omdreininger per minutt (RPM) er en annen viktig indikator på ytelsen til en spinningsykkel. Jo høyere RPM, desto raskere og mer intens er treningen. En sykkel med høyt RPM vil utfordre deg mer og gi deg større treningsmuligheter.

Nødbrems er en sikkerhetsfunksjon som bør finnes på alle spinningsykler. Den lar deg raskt stoppe sykkelen hvis du trenger det, for eksempel ved ubehag eller fare. Sørg for at nødbremsen er enkel å nå og at den fungerer effektivt.

En spinningsykkel med god ytelse vil ha et stabilt og godt dimensjonert svinghjul som sikrer lang holdbarhet og høy fart. Det er spesielt viktig for intensive spinningøkter og gir en mer realistisk sykkelopplevelse.

Brukervennlighet inkluderer justering av setet, styret og motstand, samt tilgang til treningsprogrammer og annen relevant informasjon. En brukervennlig sykkel vil være enkel å tilpasse og bruke, slik at du kan konsentrere deg om treningen.

Sammenlign ulike sykler for å finne den som best oppfyller dine krav til ytelse og brukervennlighet. Tenk også på plassering i hjemmet, vedlikehold og eventuelt tilbehør som kan forbedre treningen og opplevelsen.

Tilleggsfunksjoner og Støtte

Når du vurderer en spinningsykkel, er det viktig å ta en titt på de forskjellige tilleggsfunksjonene som hjelper deg med å få mest mulig ut av treningen din. Noen vanlige og nyttige funksjoner du bør vurdere inkluderer:

 • Pulsmåler: Mange spinningsykler støtter pulsbelter, slik at du kan overvåke pulsen din under treningen. Dette gir deg mulighet til å følge med på hvor hardt du jobber og justere intensiteten etter behov.
 • Maximal brukervekt: Det er viktig å sjekke sykkelens maksimale brukervekt, særlig hvis du er en tyngre bruker. Å velge en sykkel som tåler vekten din, sikrer at den er stabil og trygg å bruke.
 • HRC-program: Et hjertefrekvenskontroll (HRC) program lar deg trene innenfor en bestemt puls, noe som kan hjelpe med å forbedre kondisjon og hjerte- og karsystemet.
 • Brukerprofiler: Noen spinningsykler lar deg opprette egne brukerprofiler, slik at flere personer kan lagre og spore sine treningsdata. Dette er nyttig hvis flere i husholdningen vil bruke sykkelen regelmessig.
 • Bluetooth-støtte: Bluetooth-støtte gir deg mulighet til å koble til eksterne enheter, som smarttelefoner eller treningsarmbånd, for å spore ytterligere treningsdata og synkronisere dem med andre treningsapper.
 • USB-port: En USB-port kan være nyttig for å lade smarttelefonen eller annet tilbehør mens du trener, eller for å overføre treningsdata til en datamaskin.

Det er viktig å vurdere hvilke av disse funksjonene som er mest relevante for deg og dine treningsmål. Valg av en spinningsykkel med riktige tilleggsfunksjoner og støtte kan bidra til å forbedre treningen din og holde deg motivert.

Populære Spinningsykler

Når du vurderer å investere i en spinningsykkel, er det viktig å se på de mest populære modellene på markedet. Her skal vi ta en nærmere titt på noen av de mest etterspurte spinningsyklene:

Abilica Premium Pro

Abilica Premium Pro er en solid og profesjonell spinningsykkel som er designet for å gi deg en effektiv og intens treningsopplevelse. Den har en kraftig konstruksjon og flere justeringsmuligheter, slik at du kan tilpasse sykkelen til din kropp og treningsnivå. Du kan også koble din Premium Pro til en pulsbelte for å holde øye med din puls under treningen, og dermed optimere din innsats.

InSportLine InCondi S1000i

InSportLine InCondi S1000i er en høykvalitets spinningsykkel som gir deg muligheten til å oppleve en profesjonell treningsøkt hjemme. Den kommer med en digital skjerm som gir deg viktig informasjon om din treningsstatistikk, og den har også trådløs pulsmottak så du kan følge med på din hjertefrekvens under treningen. InCondi S1000i har også tilkoblingsmuligheter for treningsapper, noe som gir deg en mer engasjerende og motiverende treningsopplevelse.

MasterFit TP 300

MasterFit TP 300 er en pålitelig og slitesterk spinningsykkel som er designet for intens hjemmebruk. Den har en kraftig konstruksjon og tilbyr variert motstand for å møte dine treningsbehov. TP 300 har også et stort tilbud av treningsprogrammer og er kompatibel med treningsapper for en mer engasjerende trening.

Titan Life Trainer S11

Titan Life Trainer S11 er en stillegående og solid spinningsykkel som gir deg en komfortabel og effektiv trening. Den kommer med flere justeringsmuligheter, slik at du kan tilpasse sykkelen til din kroppsstørrelse og treningsnivå. S11 har også et stort utvalg av treningsprogrammer og er kompatibel med treningsapper for en mer engasjerende og effektiv trening.

DKN Pro-1

DKN Pro-1 er en spinningsykkel med app-tilkobling og Bluetooth, noe som gir deg en mer engasjerende og effektiv treningsopplevelse. Den kommer med en robust konstruksjon og flere justeringsmuligheter, slik at du kan tilpasse sykkelen til din kropp og treningsnivå. Pro-1 har også et stort utvalg av motstandsinnstillinger og treningsprogrammer for å passe dine treningsbehov.

X-Erfit Indoor 200

X-Erfit Indoor 200 er en populær spinningsykkel som gir deg en pålitelig og variert treningsopplevelse. Den har en stabil konstruksjon og tilbyr et godt utvalg av motstandsinnstillinger, slik at du kan tilpasse din trening etter ønsket intensitet. Med Indoor 200 får du en brukervennlig sykkel som passer både nybegynnere og erfarne brukere.

Vedlikehold og Slitestyrke

Vedlikehold av spinningsykkelen din er viktig for å sikre lang levetid og optimal ytelse. Et viktig vedlikeholdstips er å regelmessig sjekke for rust på tannhjulet eller andre deler. For å fjerne rust kan du bruke et produkt som WD-40 og en stiv børste. Dette vil også bidra til å beskytte mot fremtidig rustdannelse.

Slitestyrken til en spinningsykkel er avhengig av en rekke faktorer, som kvalitet på materialer og konstruksjon. En pålitelig spinningsykkel bør tåle et høyt maksimalt brukervekt, for eksempel 130 kilo. Pass på å velge en sykkel med solid konstruksjon og robuste materialer for langvarig bruk.

Du bør også vurdere svinghjulets tyngde. Tyngre svinghjul gir generelt et jevnere tråkk og bedre motstand under trening, særlig når du står og tråkker. Lettvektssvinghjul, som veier rundt 8 kg, kan oppleves som ustødige for brukere som trener med høy intensitet.

Virtuell sykling er en annen faktor som kan spille en rolle i en spinningsykkel opplevelse. Noen modeller kommer med et bredt utvalg av treningsprogrammer og støtte for opptil 6 ulike brukere. Dette gjør det enkelt å finne og utføre treningene som passer best for deg og dine mål.

Treningsformer Med Spinningsykkel

Spinningsykkel er et fantastisk treningsverktøy som tilbyr en rekke treningsformer. Ved å integrere disse treningsformene i treningsrutinen din, kan du forbedre kondisjonen, styrke og fleksibilitet.

Kondisjonstrening er en viktig del av spinning. Spinning gir en intens kardiovaskulær treningsøkt og hjelper til med å styrke hjertet og øke utholdenheten. Du kan tilpasse motstanden og hastigheten på sykkelen for å utfordre deg selv og oppnå ulike kondisjonstrening nivåer.

Styrketrening er en annen fordel med spinning. Sykkelen engasjerer flere muskelgrupper, inkludert bein, rumpe og kjerne. Når du varierer i stillingene mens du spinner, vil du merke at ulike muskler blir belastet. Dette bidrar til å styrke og tone musklene dine i hele kroppen.

Spinning er også en trygg måte å trene på, spesielt for dem som ønsker å unngå støtbelastning på leddene. Den jevne bevegelsen du opplever på en spinningsykkel gir lav belastning på knær, hofter og ankler, noe som reduserer risikoen for skader og slitasje på leddene.

For å maksimere fordelene ved spinning, er det viktig å kombinere ulike treningsformer og intensitetsnivåer i øktene dine. Noen eksempler på treningsøkter du kan prøve, inkluderer:

 • Intervalltrening: Veksle mellom raske og rolige perioder for å oppnå en høyere pulsfrekvens og øke kondisjonen.
 • Tempoøkter: Sykle i en konstant hastighet som er litt høyere enn ditt komfortable nivå for å forbedre ytelsen og utholdenheten.
 • Oppklimming: Øk motstanden og utfør stående tråkk for å forbedre styrke og utholdenhet i bena.

Husk å variere treningsøktene og utfordre deg selv for å oppnå best mulig resultat med spinning.