Hoppetau

Artikkelen er faktasjekket av Mads Nordskov ☑ – Siden er brukerfinansiert, noe som betyr at vi tjener en liten prosentandel hvis du kjøper noe fra våre partnershops. Det øker ikke prisen for deg.

Hoppetau, også kjent som «skipping rope» eller «jump rope» på engelsk, er en populær aktivitet som er enkel å lære og kan tilføre mye moro og treningsglede. Denne aktiviteten passer for både barn og voksne, og er en utmerket form for høyintensiv trening. Med et hoppetau kan du oppnå en fantastisk kondisjonstrening som engasjerer mange muskelgrupper i kroppen.

En av fordelene med hoppetau er at det er et rimelig og praktisk treningsredskap som kan brukes overalt – enten inne i et treningssenter, hjemme, eller utendørs. Du kan enkelt tilpasse hoppetauet til ditt nivå ved å justere lengden på tauet, slik at det passer din kroppshøyde og komfort. Hoppetau kan brukes alene, men det er også mulig å gjøre det til en sosial aktivitet ved å delta i gruppetrening og konkurranser.

Ved å inkludere hoppetau i din treningsrutine kan du forbedre din utholdenhet, koordinasjon, styrke og fleksibilitet. Det er mange ulike teknikker og øvelser å lære med et hoppetau, noe som gjør det til en allsidig og utfordrende treningsform. Husk å starte på ditt eget nivå og gradvis øke intensiteten og kompleksiteten i øvelsene for å få best mulig fremgang og nytte av treningen.

Les mer Les mindre

-11% Utsalg
Tunturi Smart hoppetau

Tunturi Smart hoppetau

399,00 kr.
-28% Utsalg
ASG Hoppetau 2

ASG Hoppetau 2

129,00 kr.
-42% Utsalg
Tunturi Pro Hoppetau

Tunturi Pro Hoppetau

349,00 kr.
-20% Utsalg
HOI by Kettler Hoppetau

HOI by Kettler Hoppetau

799,00 kr.
-23% Utsalg
Toorx Pro Skinn Hoppetau

Toorx Pro Skinn Hoppetau

229,00 kr.
-15% Utsalg
Gorilla Sports Hoppetau SR.11

Gorilla Sports Hoppetau SR.11

170,00 kr.
-30% Utsalg
Tunturi Pro Skinn Hoppetau

Tunturi Pro Skinn Hoppetau

189,00 kr.
-13% Utsalg
Tunturi Hoppetau – Stål

Tunturi Hoppetau – Stål

129,00 kr.
-20% Utsalg
Tunturi Steel Hoppetau – Svart

Tunturi Steel Hoppetau – Svart

119,00 kr.
-20% Utsalg
Tunturi Steel Hoppetau – Rød

Tunturi Steel Hoppetau – Rød

119,00 kr.
-40% Utsalg
Tunturi Hoppetau Stål

Tunturi Hoppetau Stål

119,00 kr.
-38% Utsalg
ASG Hoppetau – Svart

ASG Hoppetau – Svart

49,00 kr.
-34% Utsalg
Tunturi Tube Hoppetau

Tunturi Tube Hoppetau

99,00 kr.
-20% Utsalg
Toorx Hoppetau – tre med Skinn

Toorx Hoppetau – tre med Skinn

119,00 kr.
-28% Utsalg
HF Sport Hoppetau 2 M

HF Sport Hoppetau 2 M

29,00 kr.
-48% Utsalg
Master Fitness Master Hoppetau

Master Fitness Master Hoppetau

105,00 kr.
-19% Utsalg
Kraftmark Hoppetau Speed Rope

Kraftmark Hoppetau Speed Rope

65,00 kr.

Grunnleggende om hoppetau

Historie

Hoppetau er en gammel aktivitet som har vært populær i ulike kulturer over hele verden. Det antas at hoppetauet ble oppfunnet i Egypt for flere tusen år siden og spredte seg derfra til andre deler av verden. Det er mange historiske referanser til hoppetau både som en lek og som treningsaktivitet i ulike kulturer, og det har også vært et populært element i ulike former for trening og sport, som boksing og crossfit.

Typer av hoppetau

Det finnes flere typer hoppetau tilgjengelig, og de varierer i materialer, grep og design. Noen av de mest populære typer hoppetau inkluderer:

 • Speedrope: Dette er et lett hoppetau som er laget av tynne kabler og er spesielt utformet for å gjøre raske hopp og doble under. De kommer vanligvis med roterende håndtak for å redusere belastningen på håndleddene og forbedre hastigheten på tauet.
 • Freestyle hoppetau: Disse hoppetauene er laget for å utføre triks og freestyle-trening. De er ofte laget av PVC eller et annet lett materiale og har en litt tykkere kabel enn et speedrope. Freestyle hoppetau har også lengre håndtak for å gi bedre balanse og kontroll.
 • Vektede hoppetau: Dette er hoppetau med ekstra vekt i håndtakene eller tauet selv for å gi ekstra motstand under treningen. Vektede hoppetau er ideelle for å øke styrke og utholdenhet og kan brukes til både grunnleggende og avansert trening.

Valget av hoppetau vil avhenge av dine personlige mål og preferanser, men generelt sett vil et lett hoppetau med roterende håndtak være et godt valg for nybegynnere og de som ønsker å jobbe med hastighet og teknikk.

Teknikker Og Tips

I denne delen vil du lære om ulike hoppetau teknikker og tips for å forbedre hoppetautreningen. Vi vil dele teknikkene i to hovedkategorier: Grunnleggende Teknikker og Avanserte Teknikker.

Grunnleggende Teknikker

Grunnleggende teknikker er viktig å mestre før du går videre til mer avanserte hoppetauøvelser. Dette hjelper deg med å få bedre treningsutbytte og mer variasjon i øktene.

 1. Hopp med to ben: Dette er den mest grunnleggende teknikken, hvor du hopper over hoppetauet med begge ben samtidig. Sørg for at du holder en god rytme og at du ikke hopper for høyt.
 2. Annenhvert ben: Her hopper du over hoppetauet ved å bytte mellom høyre og venstre bein i en jevn rytme. Dette kan øke hastigheten på hoppene dine og er en god variasjon fra hopp med to ben.

Du kan også øke hastigheten og intensiteten i disse grunnleggende teknikkene ved å hoppe raskere eller ved å bruke en tyngre hoppetau.

Avanserte Teknikker

Etter å ha mestret grunnleggende teknikker, er det tid for å utfordre deg selv med noen avanserte hoppetauøvelser. Disse øvelsene kan gjøre treningen mer morsom og utfordrende, samt forbedre din koordinasjon og kondisjon.

 1. Dobbelthopp: I denne teknikken roterer du hoppetauet to ganger mens du er i luften på ett hopp. Dette krever en høyere hopp og raskere rotasjon av hoppetauet.
 2. Krysse hoppetauet: Her krysser du armene foran kroppen slik at hoppetauet danner en X-form. Hoppe over hoppetauet mens armene er krysset og løsne dem igjen for neste hopp.

Å mestre disse teknikkene kan ta tid og krever tålmodighet og øvelse. Ikke bli frustrert hvis du ikke får det til med en gang, men fortsett å prøve og du vil oppleve forbedring over tid.

Treningsfordeler

Kondisjon

Hoppetau er en utmerket måte å forbedre kondisjonen din på. Det øker hjertefrekvensen og hjelper med å forbedre den kardiovaskulære utholdenheten. Bare noen få minutter med hoppetau daglig kan gjøre en stor forskjell i kondisjonen din.

Vekttap

Å inkludere hoppetau i treningsrutinen din kan hjelpe med vekttap. En 30-minutters økt med hoppetau kan forbrenne omtrent 300 kalorier. Dette, kombinert med en sunn diett og regelmessig trening, kan bidra til å redusere kroppsfett og legge grunnlaget for et sunnere liv.

Koordinasjon

Hoppetau bidrar til å utvikle bedre kroppsbevissthet og hånd-fot-koordinasjon. Dette er viktig for å forbedre balanse og smidighet, ikke bare i treningsmiljøet, men også i dagliglivet. Regelmessig hoppetautrening kan også hjelpe deg med å bli mer oppmerksom på dine bevegelser og forbedre reaksjonstidene.

Oppsummering av fordeler

 • Forbedrer kondisjon
 • Bidrar til vekttap
 • Forbedrer koordinasjon og balanse

Hoppetau Apper

Hoppetau er en morsom og effektiv treningsform som kan bli enda bedre med hjelp av noen gode apper. Disse appene tilbyr forskjellige funksjoner for å hjelpe deg med å forbedre dine hoppetau ferdigheter og holde deg motivert.

Populære Apper

Her er noen populære hoppetau apper som du kan laste ned og prøve:

 • Jump Rope Training: Denne appen tilbyr en rekke treningsprogrammer og hoppetau økter som passer for både nybegynnere og erfarne utøvere.
 • Jump Rope Counter: Hvis du vil holde oversikt over hvor mange hopp du gjør i løpet av en treningsøkt, kan denne appen hjelpe deg med det. Den teller automatisk hoppene dine og gir deg også muligheten til å sette mål.
 • Crossrope: Denne appen er spesielt utviklet for bruk med Crossrope hoppetau, men den kan også brukes med standard hoppetau. Den inneholder forskjellige intervalltreningsprogrammer og hoppetau økter for alle ferdighetsnivåer.

Funksjoner

Disse hoppetau appene tilbyr en rekke funksjoner som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av din hoppetau trening. Noen av de vanligste funksjonene inkluderer:

FunskjonBeskrivelse
TreningsprogrammerAppene tilbyr forskjellige treningsprogrammer med ulike økter og intensitetsnivåer for å passe ditt ferdighetsnivå og mål.
HoppetellerMed denne funksjonen kan appene telle antall hopp automatisk, slik at du kan fokusere på selve treningen og ikke på tellingen.
ProgresjonsoversiktAppene lar deg spore din fremgang over tid ved å vise statistikk og grafer relatert til dine treningsøkter, som for eksempel antall hopp og kalorier forbrent.
MålsettingFlere av appene gir deg muligheten til å sette personlige mål for antall hopp, tid eller kaloriforbrenning, slik at du kan jobbe mot å oppnå dem under treningsøktene.

Hoppetau Videoer og Eksempler

Hoppetautrening kan være en effektiv og morsom måte å forbedre kondisjonen og brenne kalorier. I denne delen vil vi se nærmere på instruksjonsvideoer og eksempelsetninger som kan hjelpe deg med å lære og mestre ulike hoppetauteknikker.

Instruksjonsvideoer

Youtube er en utmerket ressurs for å finne hoppetau-instruksjonsvideoer som kan lære deg både grunnleggende og avanserte teknikker. Nettstedet Jumprope.no har også en rekke videoer og artikler som kan veilede deg gjennom hoppetautreningen.

For å finne gode instruksjonsvideoer, søk etter hoppetau på Youtube og Jumprope.no. Du vil oppdage et bredt utvalg av videoer som demonstrerer forskjellige teknikker og tips for å forbedre hoppetautreningen din.

Eksempelsetninger

 • Tauet: ‘Jeg kjøpte et hoppetau for å forbedre kondisjonen min.’
 • Oppvarming: ‘Husk å varme opp før du begynner å hoppe tau for å unngå skader.’
 • Kondisjon: ‘Hoppetautrening har virkelig hjulpet meg med å forbedre kondisjonen min.’
 • Forbrenning: ‘Å hoppe tau i 30 minutter forbrenner rundt 400 kalorier.’
 • Rytme: ‘Finn en god rytme på tauet og forsøk å utføre øvelsen uten mellomhopp.’

Til slutt, husk å hoppe tau regelmessig og variere teknikkene dine for å få mest mulig ut av hoppetautreningen.