Tredemølle

Artikkelen er faktasjekket av Mads Nordskov ☑ – Siden er brukerfinansiert, noe som betyr at vi tjener en liten prosentandel hvis du kjøper noe fra våre partnershops. Det øker ikke prisen for deg.

Ønsker du en måte å trene på som er enkel, effektiv og gir rask fremgang i din kondisjon? Da kan en tredemølle være det perfekte valget for deg. Tredemøller lar deg trene innendørs, uansett vær og vind, og gir deg muligheten til å holde formen ved like året rundt. Enten du er nybegynner eller en erfaren løper, finnes det en tredemølle som passer for deg.

Når du skal velge en tredemølle, er det flere ting du bør tenke på. Først og fremst bør du vurdere hva slags trening du ønsker å utføre på tredemøllen. Vil du jogge, løpe eller trene intervaller? Deretter kan du se på pris, størrelse, funksjoner og kvalitet på ulike modeller. Det finnes tredemøller til alle behov og prisklasser, så det gjelder å finne den som passer best for deg og din familie.

Når du har funnet en tredemølle som passer for deg, er det viktig å tenke på vedlikehold og service. En tredemølle er et stort og tungt treningsutstyr som krever jevnlig vedlikehold for å fungere optimalt. Følger du noen enkle tips og råd, kan du sørge for at tredemøllen din holder seg i god stand i mange år fremover.

Les mer Les mindre

Clear All
Sorter etter
Søk
Pris

Tredemøller for hjemmebruk

Hvis du ønsker å investere i en tredemølle for hjemmebruk, har du flere alternativer å velge mellom. Det finnes tredemøller i forskjellige prisklasser og med ulike funksjoner. Her gir vi deg en oversikt over tredemøller for hjemmebruk, og hva du bør se etter når du skal kjøpe en tredemølle.

Budsjettklasse

Hvis du er på jakt etter en billig tredemølle for hjemmebruk, kan du vurdere Abilica Trex 25 eller Masterfit TP 150. Disse tredemøllene har en DC-motor, som betyr at de er mindre kraftige enn tredemøller med AC-motor. De egner seg derfor best til lettere bruk. Begge tredemøllene har også begrenset brukervekt og hastighet, så de passer best til deg som ønsker å trene lett og ikke har behov for avanserte funksjoner.

Kraftig og premium tredemøller

Hvis du ønsker en tredemølle med høyere kvalitet og flere funksjoner, kan du vurdere Sole F85 eller Proform Pro 2000. Disse tredemøllene har en AC-motor, som gir høyere hastighet og mer kraft. De har også bedre demping og lavere støynivå enn tredemøller med DC-motor. Begge tredemøllene har også flere treningsprogrammer og skjerm som viser treningsdata. Proform Pro 2000 er også kompatibel med Zwift, slik at du kan trene sammen med andre og utforske virtuelle treningsverdener.

Når du skal kjøpe en tredemølle for hjemmebruk, er det viktig å tenke på hva du ønsker å oppnå med treningen og hvor mye du ønsker å investere. Se etter en tredemølle med god byggekvalitet, kraftig motor, god demping, og en garanti som gir deg trygghet for at du får en kvalitetsmaskin. Vurdér også om du ønsker å koble tredemøllen til treningsapper eller ha en skjerm som viser treningsdata og gir deg mulighet til å trene med en treningspartner.

Treningsøkter på Tredemølle

Treningsøkter for Mosjonister

Tredemølle er en flott måte å trene på for mosjonister som ønsker å øke sin kondisjon og styrke. En enkel treningsøkt kan være å starte med en 5-minutters oppvarming ved en lav hastighet, deretter øke hastigheten og løpe i 20 minutter. Etter det kan du senke hastigheten og gå i 5 minutter før du avslutter økten. En annen treningsøkt kan være å variere mellom løping og gange. Du kan for eksempel løpe i 1 minutt og gå i 1 minutt, og gjenta dette i 20-30 minutter. Dette vil bidra til å øke din utholdenhet og styrke.

Treningsøkter for Idrettsutøvere

For idrettsutøvere kan tredemølle være et viktig verktøy for å øke sin utholdenhet og forbedre sin løpeteknikk. En treningsøkt kan være å variere mellom ulike hastigheter og stigninger. Du kan for eksempel løpe i 5 minutter på en høy hastighet og deretter øke stigningen i 2 minutter. Gjenta dette i 30 minutter for en effektiv treningsøkt. En annen økt kan være å fokusere på intervalltrening, hvor du løper i høy hastighet i en kort periode, etterfulgt av en periode med lavere hastighet for å restituere. Dette vil bidra til å øke din utholdenhet og styrke.

Treningsøkter for Maratonløpere

For maratonløpere kan tredemølle være en effektiv måte å trene på for å forberede seg til løp. En treningsøkt kan være å variere mellom ulike hastigheter og stigninger, og simulere løypeprofilen til det aktuelle maratonløpet. Dette vil bidra til å forbedre din løpeteknikk og øke din utholdenhet. En annen økt kan være å fokusere på å øke din utholdenhet ved å løpe i en lengre periode med en moderat hastighet. Du kan for eksempel løpe i 60 minutter på en moderat hastighet og deretter senke hastigheten og gå i 5 minutter for å restituere. Tredemøller fra produsenter som ProForm og Abilica kan være gode valg for å trene på tredemølle. Disse produsentene tilbyr tredemøller med ulike funksjoner, som stigning, Bluetooth-tilkobling og treningsapper. Uansett om du er mosjonist, idrettsutøver eller maratonløper, kan tredemølle være et flott verktøy for å forbedre din løpeteknikk og øke din utholdenhet. I tillegg kan du også bruke andre treningsapparater som crosstrainer, romaskin og spinningsykkel for å variere treningen din. Mange treningssentre i Oslo tilbyr abonnement på disse apparatene, så det er enkelt å finne en treningsøkt som passer for deg.