Treningsbenk

Artikkelen er faktasjekket av Mads Nordskov ☑ – Siden er brukerfinansiert, noe som betyr at vi tjener en liten prosentandel hvis du kjøper noe fra våre partnershops. Det øker ikke prisen for deg.

Du har kanskje hørt om treningsbenker før, men hva er det egentlig? En treningsbenk er et treningsverktøy som kan brukes til å utføre en rekke forskjellige øvelser, inkludert styrketrening. Den kan brukes til å trene hele kroppen, inkludert benkpress, rygg- og mageøvelser, armer og skuldre, rumpe, ben og lår. Treningsbenker er ideelle for de som ønsker å trene hjemme og spare tid på reiser til et treningsstudio.

Det finnes ulike typer treningsbenker som tilbyr ulike funksjoner og fordeler. Noen treningsbenker har justerbar ryggstøtte, mens andre kan justeres i høyden. Det er også treningsbenker som kan brukes til å trene spesifikke muskelgrupper, som for eksempel en sit-up benk for magetrening. Det er viktig å velge en treningsbenk som passer dine treningsbehov og mål.

En treningsbenk kan være et verdifullt tillegg til ditt hjemmetreningsutstyr. Med en treningsbenk kan du utføre en rekke øvelser og trene hele kroppen hjemme. Det er viktig å velge en treningsbenk av god kvalitet som passer dine behov og mål for treningen din. Les videre for å lære mer om treningsbenker og hvordan du kan velge den rette for deg.

Les mer Les mindre

-20% Utsalg
Kraftmark Treningsbenk – GHD

Kraftmark Treningsbenk – GHD

6.160,00 kr.
-20% Utsalg
Kraftmark Treningsbenk – Stabil/Flat

Kraftmark Treningsbenk – Stabil/Flat

2.996,00 kr.
-20% Utsalg
Kraftmark Treningsbenk- GHD 2.0

Kraftmark Treningsbenk- GHD 2.0

6.672,00 kr.
-20% Utsalg
Kraftmark Fast treningsbenk

Kraftmark Fast treningsbenk

3.496,00 kr.
-20% Utsalg
Kraftmark Treningsbenk – Justerbar

Kraftmark Treningsbenk – Justerbar

9.892,00 kr.
-20% Utsalg
Kraftmark Treningsbenk – Justerbar

Kraftmark Treningsbenk – Justerbar

4.528,00 kr.
-24% Utsalg
Treningsbenk Seal, inSPORTline

Treningsbenk Seal, inSPORTline

3.799,00 kr.
-17% Utsalg
Justerbar Treningsbenk 375, JTC Power

Justerbar Treningsbenk 375, JTC Power

2.499,00 kr.
-3% Utsalg
Treningsbenk Force 2.0, Hammer

Treningsbenk Force 2.0, Hammer

3.499,00 kr.
-35% Utsalg
Treningsbenk 355, JTC Power

Treningsbenk 355, JTC Power

1.894,00 kr.
-55% Utsalg
Treningsbenk Hero B30, inSPORTline

Treningsbenk Hero B30, inSPORTline

1.799,00 kr.
-31% Utsalg
Treningsbenk 3150, Abilica

Treningsbenk 3150, Abilica

3.299,00 kr.
Clear All
Sorter etter
Søk
Pris
Price: 0,00 kr.168.637,00 kr.

Fordeler med treningsbenker

Fleksibilitet

En treningsbenk gir deg fleksibiliteten til å utføre en rekke forskjellige øvelser. Du kan justere benken til å passe til forskjellige kroppsstørrelser og øvelser, og dermed trene forskjellige muskelgrupper. Med en treningsbenk kan du også utføre øvelser som krever at du sitter, ligger eller står i forskjellige posisjoner, og dermed trene hele kroppen på en effektiv måte.

Målrettet trening

En treningsbenk gjør det enklere å trene målrettet. Du kan fokusere på spesifikke muskelgrupper og utføre øvelser som er spesifikke for den muskelgruppen. Dette betyr at du kan trene mer effektivt og oppnå bedre resultater på kortere tid. Med en treningsbenk kan du også trene spesifikke muskelgrupper som du kanskje ikke ville kunne trene på andre måter.

Økt styrke og muskelmasse

En treningsbenk kan hjelpe deg med å øke styrken og muskelmassen din. Ved å utføre øvelser med vekter på en treningsbenk, kan du gradvis øke belastningen og dermed øke styrken og muskelmassen din over tid. Treningsbenker gir deg også muligheten til å utføre øvelser som er spesifikke for styrke og muskelvekst.

Sammenfattende kan en treningsbenk gi deg fleksibiliteten til å utføre en rekke forskjellige øvelser, målrette treningen din på spesifikke muskelgrupper og hjelpe deg med å øke styrken og muskelmassen din. Med en treningsbenk kan du trene hele kroppen på en effektiv måte og oppnå bedre resultater på kortere tid.

Typer treningsbenker

Når du skal velge en treningsbenk, er det mange faktorer å vurdere. En av de viktigste faktorene er hvilken type treningsbenk som passer best for deg og ditt treningsbehov. Her er en oversikt over de tre vanligste typene treningsbenker:

Flate treningsbenker

Flate treningsbenker er den enkleste typen treningsbenk. De er vanligvis laget av stålramme og har en flat overflate. Disse benkene er ideelle for øvelser som krever en stabil overflate, som benkpress og skulderpress. Flate treningsbenker kommer vanligvis uten justerbar ryggstøtte eller sittepute, og derfor er de ikke egnet for øvelser som krever forskjellige vinkler.

Justerbare treningsbenker

Justerbare treningsbenker har en justerbar ryggstøtte og sittepute, noe som gjør dem ideelle for øvelser som krever forskjellige vinkler. Disse benkene kan justeres fra en flat overflate til en vinkel på 90 grader eller mer. Justerbare treningsbenker gir deg muligheten til å utføre øvelser som benkpress, skulderpress, sit-ups og mange flere.

Det finnes to hovedtyper justerbare treningsbenker: FID (Flat, Incline, Decline) og FI (Flat, Incline). FID-treningsbenker kan justeres til en flat overflate, en vinkel for skråbenk, og en vinkel for nedoverbakke. FI-treningsbenker kan justeres til en flat overflate og en skråbenk.

Olympiske treningsbenker

Olympiske treningsbenker er kraftige treningsbenker som er designet for tung styrketrening. Disse benkene er vanligvis bredere og lengre enn andre typer treningsbenker, og de har en høyere vektgrense. Olympiske treningsbenker kan justeres til forskjellige vinkler og er ideelle for øvelser som benkpress, skulderpress, og mange flere.

Det er viktig å velge en treningsbenk som passer til dine behov og treningsmål. Tenk på hvilke øvelser du vil utføre, og hvor mye vekt du vil bruke. Ta også hensyn til plassen du har tilgjengelig, og hvor mye du er villig til å bruke på en treningsbenk.

Funksjoner å vurdere

Når du skal kjøpe en treningsbenk, er det flere funksjoner du bør vurdere. Her er noen av de viktigste:

Polstring

God polstring på treningsbenken er viktig for komforten din under trening. Sørg for at polstringen er tykk og stødig nok til å gi god støtte til ryggen og baken din. En treningsbenk med dårlig polstring kan føre til ubehag og smerter under trening, og kan også føre til skader på lang sikt.

Vektgrense

Det er viktig å sjekke vektgrensen på treningsbenken før du kjøper den. Hvis du veier mer enn vektgrensen, kan det føre til at benken bryter sammen eller blir ustabil under trening. Sørg for å velge en treningsbenk med en vektgrense som passer til din kroppsvekt og treningsnivå.

Størrelse og tilpasning

Størrelsen på treningsbenken er også viktig å vurdere. Hvis du har begrenset plass, bør du velge en sammenleggbar treningsbenk som du enkelt kan lagre bort etter trening. Hvis du har mer plass til rådighet, kan du velge en større treningsbenk som gir deg mer rom til å bevege deg. Det er også viktig å velge en treningsbenk som kan tilpasses til ulike øvelser. En justerbar treningsbenk gir deg muligheten til å endre hellingen på benken, slik at du kan utføre ulike øvelser og trene ulike muskelgrupper.

Sikkerhetstips

Bruk av spottere

Når du trener med tunge vekter på treningsbenken, er det alltid en risiko for at du kan skade deg selv. Derfor er det viktig å ha en spotter når du utfører øvelser som benkpress, militærpress og lignende. En spotter er en person som kan hjelpe deg med å løfte vekten om du ikke klarer det selv, eller hjelpe deg med å få vekten av deg om du skulle miste kontrollen.

Det er viktig å velge en spotter som er sterk nok til å hjelpe deg med vekten du løfter, og som har erfaring med å spotte. Det er også viktig å kommunisere tydelig med spotteren din om hva du vil at han eller hun skal gjøre. Avtal gjerne signaler på forhånd, slik at dere begge vet hva som skal skje om noe går galt.

Korrekt teknikk

En annen viktig faktor når du trener på treningsbenken, er å bruke riktig teknikk. Feil teknikk kan føre til skader og redusert effekt av treningen. Det er derfor viktig å lære seg riktig teknikk fra starten av.

Når du utfører øvelser på treningsbenken, er det viktig å holde ryggen rett og strak, og å puste riktig. Du bør også sørge for å ha riktig grep på vekten, og å senke den kontrollert ned til brystet før du løfter den opp igjen.

Hvis du er usikker på hvordan du skal utføre en øvelse riktig, kan du be en trener om hjelp. Det finnes også mange videoer og guider på nettet som viser hvordan du kan utføre øvelser på riktig måte.

Vedlikehold av treningsbenker

Når du har investert i en treningsbenk, er det viktig å sørge for at den holder seg i god stand. Å vedlikeholde treningsbenken din vil ikke bare øke levetiden, men også sikre at du kan trene trygt og effektivt. Her er noen tips for å vedlikeholde treningsbenken din:

Rengjøring

Det er viktig å holde treningsbenken ren og fri for svette og annet skitt etter hver treningsøkt. Bruk en fuktig klut og mildt såpevann for å tørke av polstringen og rammen. Unngå å bruke sterke rengjøringsmidler eller slipende materialer som kan skade overflaten.

For å fjerne tøffere flekker eller lukt, kan du bruke en desinfiserende spray eller en blanding av eddik og vann. Pass på å tørke av overflaten grundig etterpå.

Smøring av bevegelige deler

Bevegelige deler på treningsbenken din, som for eksempel hengslene og justeringsmekanismene, kan trenge litt smøring fra tid til annen for å fungere optimalt. Bruk en silikonbasert smøremiddel på disse områdene, og tørk av overflødig smøremiddel med en ren klut.

Pass på å ikke bruke oljebaserte smøremidler, da disse kan tiltrekke seg støv og skitt og føre til at mekanismene blir tette.