Pull up stang

Artikkelen er faktasjekket av Mads Nordskov ☑ – Siden er brukerfinansiert, noe som betyr at vi tjener en liten prosentandel hvis du kjøper noe fra våre partnershops. Det øker ikke prisen for deg.

Hvis du ønsker å trene overkroppen hjemme, spesielt styrketrening, er en pull up stang et flott verktøy å ha. Med en pull up stang kan du utføre en rekke øvelser som vil utfordre og styrke musklene i rygg, skuldre, armer og kjerne. Det finnes mange forskjellige typer pull up stenger tilgjengelig på markedet, inkludert dørmonterte, veggmontrete og frittstående stenger.

En av de største fordelene med en pull up bar er at den gir deg muligheten til å utføre en rekke øvelser som vil utfordre og styrke hele overkroppen. Du kan utføre pull-ups, chin-ups, hengende benhev, og mange andre øvelser som vil hjelpe deg å bygge muskler og øke styrken din. Hvis du er nybegynner, kan det være lurt å starte med en enkel dørmontert bar, mens mer erfarne treningsutøvere kanskje vil ha en mer avansert frittstående stang.

Når du velger en pull up stang, er det viktig å vurdere faktorer som størrelse, stabilitet, og pris. Du vil ha en stang som passer godt inn i hjemmet ditt, er stabil og trygg å bruke, og som ikke koster en formue. Med så mange alternativer tilgjengelig, er det viktig å gjøre litt forskning for å finne den beste pull up bar for dine behov og budsjett.

Les mer Les mindre

-7% Utsalg
Toorx Pull Up Bar

Toorx Pull Up Bar

279,00 kr.
-21% Utsalg
Tunturi Deluxe Pull Up Bar

Tunturi Deluxe Pull Up Bar

579,00 kr.
-20% Utsalg
Tunturi Multi Pull Up Bar

Tunturi Multi Pull Up Bar

359,00 kr.
-10% Utsalg
Tunturi Pro Pull Up Bar

Tunturi Pro Pull Up Bar

1.799,00 kr.
-25% Utsalg
ASG Wall Pull Up Bar

ASG Wall Pull Up Bar

429,00 kr.
-22% Utsalg
ChinUp Bar, Abilica

ChinUp Bar, Abilica

1.499,00 kr.
Clear All
Sorter etter
Søk
Image
Pris

Hva er en pull up stang?

En pull up stang er et treningsverktøy som brukes til å utføre pull ups og chin ups. Disse øvelsene er effektive måter å trene overkroppen på, spesielt musklene i rygg, skuldre og armer.

En pull up stang kan enten monteres på veggen eller plasseres på gulvet. Det finnes også bærbare pull up stenger som kan tas med på reise eller brukes hjemme uten å måtte bore i veggen.

Det finnes ulike typer pull up stenger på markedet, inkludert stenger med flere grep for å variere øvelsene og stenger med justerbar høyde for å tilpasses ulike brukere.

 • En pull up stang kan hjelpe deg med å øke styrken i overkroppen og forbedre holdningen din.
 • Det er viktig å bruke riktig teknikk når du utfører pull ups og chin ups for å unngå skader.
 • En pull up stang kan være et godt tillegg til hjemmetreningsutstyret ditt og kan brukes sammen med andre øvelser for en fullstendig treningsøkt.

Hvorfor trene med en pull up stang?

Hvis du ønsker å utfordre deg selv og trene hele kroppen, kan en pull up stang være et flott verktøy å ha. Å trene med en pull up stang kan gi deg mange fordeler og forbedre din fysiske form.

Fordeler med å trene med en pull up stang

En pull up stang kan gi deg mange fordeler når det kommer til trening. Her er noen av fordelene:

 • Styrker ryggmusklene og forbedrer holdningen din.
 • Styrker armmusklene, spesielt biceps og underarmene.
 • Forbedrer grepet ditt og øker fingerstyrken.
 • Trener kjernemuskulaturen din og kan hjelpe til med å redusere magefettet.
 • Forbedrer din generelle utholdenhet og styrke.

Med en pull up stang kan du trene hele overkroppen, inkludert bryst, rygg, skuldre, triceps, biceps og mage. Det er en flott måte å gjennomføre en tidseffektiv treningsøkt på uten behov for noe mer utstyr.

Hvordan pull ups kan forbedre kroppen din

Å utføre pull ups kan gi deg mange fordeler når det kommer til din fysiske form og helse. Her er noen av fordelene:

Fordeler av pull upsBeskrivelse
Forbedrer kroppsholdningen dinÅ utføre pull ups kan hjelpe til med å styrke ryggmusklene og forbedre kroppsholdningen din.
Styrker armmusklenePull ups trener spesielt biceps og underarmene, noe som kan hjelpe til med å styrke disse musklene.
Forbedrer grepet dittTrening med en pull up stang kan hjelpe til med å forbedre grepet ditt og øke fingerstyrken din.
Forbedrer kjernemuskulaturen dinPull ups kan hjelpe til med å trene kjernemuskulaturen din, noe som kan bidra til å redusere magefettet og forbedre din generelle stabilitet og balanse.
Forbedrer din generelle utholdenhet og styrkePull ups kan hjelpe til med å forbedre din generelle utholdenhet og styrke, noe som kan være gunstig for mange typer idretter og aktiviteter.

Å trene med en pull up stang kan gi deg mange fordeler når det kommer til din fysiske form og helse. Det kan hjelpe deg med å styrke musklene dine, forbedre holdningen din og øke din generelle utholdenhet og styrke. Hvis du vil utfordre deg selv og ta treningen din til neste nivå, kan en pull up stang være et flott verktøy å ha.

Hvordan velge riktig pull up stang

Når du skal velge en pull up stang er det flere faktorer du bør vurdere for å finne den som passer best for deg og dine behov. Her er noen ting du bør tenke på når du skal kjøpe en pull up stang:

Faktorer å vurdere når du velger en pull up stang

Bruksområde: Tenk på hvor du skal bruke pull up stangen. Skal den monteres i en dørkarm eller på en vegg? Skal den være bærbar slik at du kan ta den med deg på reise? Det finnes ulike typer pull up stenger som passer til ulike bruksområder.

Brukervekt: Pass på å sjekke hvor mye vekt pull up stangen tåler. De fleste stenger tåler mellom 100-150 kg, men det finnes også stenger som tåler mer eller mindre vekt.

Størrelse: Sjekk størrelsen på pull up stangen og pass på at den passer til dørkarmen eller veggen du skal montere den på. Noen stenger kan justeres i størrelse, mens andre er faste i størrelsen.

Typer pull up stenger

Det finnes ulike typer pull up stenger, og det kan være lurt å velge en som passer til dine behov og treningsnivå. Her er noen av de vanligste typene:

TypeBeskrivelse
Klassisk pull up stangEn enkel stang som monteres i en dørkarm eller på en vegg. Passer for nybegynnere og de som ønsker å trene overkroppen.
Knebøy-stangEn stang som kan brukes til knebøy, markløft og andre øvelser i tillegg til pull ups. Passer for de som ønsker en allsidig treningsstang.
Teleskopisk pull up stangEn stang som justeres i størrelse og monteres uten skruer eller festemidler. Passer for de som ønsker en bærbar pull up stang.

Med disse faktorene i bakhodet bør du kunne finne en pull up stang som passer til dine behov og treningsnivå.

Hvordan utføre pull ups riktig

Trinn for trinn guide til å utføre en pull up

En pull up er en øvelse som kan være utfordrende for mange. Her er en trinnvis guide for å hjelpe deg med å utføre en pull up riktig:

 1. Start med å ta tak i pull up-stangen med en overhåndsgrep og håndflatene vendt bort fra deg.
 2. Hold skuldrene tilbake og ned, og spenn magemusklene.
 3. Stram kroppen og løft deg opp ved å trekke skulderbladene ned og tilbake.
 4. Når haken er over stangen, senk deg ned igjen sakte og kontrollert.
 5. Gjenta øvelsen.

Vanlige feil å unngå når du utfører pull ups

Det er noen vanlige feil som kan oppstå når du utfører pull ups. Her er noen av dem:

 • Feil grep: Hvis du har et feil grep, kan det føre til at du ikke klarer å utføre øvelsen riktig. Pass på at du har et overhåndsgrep og at håndflatene vender bort fra deg.
 • Feil holdning: Hvis du ikke holder skuldrene tilbake og ned, kan det føre til at du ikke klarer å løfte deg helt opp. Hold skuldrene tilbake og ned gjennom hele øvelsen.
 • Feil tempo: Hvis du utfører øvelsen for fort, kan det føre til at du ikke klarer å kontrollere bevegelsen og at du ikke får den fullstendige effekten av øvelsen. Ta deg tid og utfør øvelsen sakte og kontrollert.
 • Feil pusteteknikk: Hvis du ikke puster riktig, kan det føre til at du ikke klarer å utføre øvelsen riktig og at du blir sliten raskt. Pust inn når du løfter deg opp og pust ut når du senker deg ned igjen.

Treningsprogram med pull up stang

Oppvarming

Før du begynner å trene med pull up-stangen, er det viktig å varme opp musklene dine. Du kan gjøre dette ved å utføre noen dynamiske øvelser som vil øke blodsirkulasjonen og forberede musklene dine på trening. Her er noen oppvarmingsøvelser du kan gjøre:

 • Arm sirkler
 • Skulder ruller
 • Push-ups
 • Mountain climbers

Treningsskjema for nybegynnere

Hvis du er nybegynner, er det viktig å starte med enkle øvelser og gradvis øke intensiteten. Her er et treningsskjema for nybegynnere:

DagØvelser
Mandag3 x 5 negative pull-ups
Onsdag3 x 5 assisted pull-ups
Fredag3 x 5 jump pull-ups

Treningsskjema for viderekommende

Hvis du allerede har erfaring med pull up-stangen og ønsker å ta treningen din til neste nivå, kan du prøve dette treningsskjemaet:

DagØvelser
Mandag3 x 8 pull-ups
Onsdag3 x 8 chin-ups
Fredag3 x 8 wide grip pull-ups

Husk å alltid utføre øvelsene med riktig teknikk og ta pauser mellom settene. Gradvis øk intensiteten og antall repetisjoner når du føler deg klar. Lytt til kroppen din og unngå å overanstrenge deg.

Oppsummering

Hvis du ønsker å trene rygg, skuldre, armer, og kjernemuskulatur, er pull-ups og chin-ups effektive kroppsvektøvelser som kan utføres uten utstyr. Hvis du trener hjemme kan det være mer praktisk og tryggere å investere i en pull-up stang.

Når du skal velge en pull-up stang, er det viktig å tenke på hvor du skal plassere den og hvor mye plass du har til rådighet. En free-standing pull-up bar gir deg fleksibiliteten til å plassere den hvor du vil, mens en dørmontert pull-up bar kan være mer plassbesparende.

Når du utfører pull-ups, er det viktig å ha riktig teknikk for å unngå skader og få mest mulig ut av treningen. Grip stangen med tommelen rundt og håndflatene vendt mot deg. Kontraher hele kroppen, trekk skuldrene tilbake og ned, og heng fra stangen. Gi latsene dine en ekstra squeeze når du trekker deg opp.

Uansett hvilken type pull-up stang du velger og hvilken teknikk du bruker, er det viktig å være tålmodig og konsistent i treningen. Med tiden vil du kunne øke antall repetisjoner og få bedre resultater.